Erweiterte Suche
 
Registrierte Benutzer

Benutzername:

Passwort:

Beim nächsten Besuch automatisch anmelden?

» Password vergessen
» Registrierung
Zufallsbild

Corekan Abimanyu
Corekan Abimanyu
Wayang Digital
Kommentare: 0


Over Pitoyo Amrih

Pitoyo Amrih

NovelWayang PitoyoAmrih


Flag counters!

 

 

 

Donate 5 USD to contribute on building the valuable content about Wayang Indonesia to this Galeri Wayang site

loading...

Maesasura


 

NovelWayang PitoyoAmrih

 


 

Maesasura

            


Maesasura
Beschreibung: Prabu Maesasura wayang kulit gagrak Surakarta. Wayang milik Mangkunegara VII koleksi RRI Surakarta.
Keterangan asli bahasa Jawa :
Miturut satunggaling sumber lisan ingkang sumebar ing Surakarta, Prabu Maesa Sura punika lair gondhang kasih kaliyan ingkang rayi Lembu Sura, pramila anggenipun pejah ugi kedah sareng, awit prasasat badan kalih jiwa setunggal.
Ramanipun nami Prabu Bremanakondha narendra Ngalengkadirja. Ibunipun nami Endang Srenggini siwi putrinipun Begawan Agli. Kagungan sedherek sepuh seje ibu, jejuluk Prabu Getah Banjaran, ingkang miyos saking Dewi Banjarwulan.

foto dan deskripsi asli bahasa Jawa : Rudy Wiratama P.
Schlüsselwörter: maesasura
Datum: 09.01.2012 15:07
Hits: 17071
Downloads: 7
Bewertung: 0.00 (0 Stimme(n))
Dateigröße: 45.5 KB
Hinzugefügt von: pitoyo

 



 



Autor: Kommentar:
Es wurden noch keine Kommentare abgegeben.



Vorheriges Bild:
Lembusura

 
 Nächstes Bild:
Kangsa

 

 

RSS Feed: Maesasura (Kommentare)

Wayang Pedia